*Pred nakupom robotske kosilnice in namakalnega sistema nudimo ogled terena!

Gardena škarje, so obvezen pripomoček vsakega vrtnarja. Da bi zagotovili, da so rastline na vašem vrtu zdrave, je ključnega pomena, da jih pogosto obrezujete in negujete. Zaradi tega so škarje med najpomembnejšimi orodji, ki jih ima vrtnar. Nove Gardena AssistCut škarje so odličen pripomoček za nego rastlin. Pomagajo vam, da režete brez potrebne dodatne sile, kar omogoča, da se brez napora vrežejo tudi najdeblje veje. Gardena škarje prerežejo do 2,5 cm debele veje.

Test škarij na vrtu in sadovnjaku.

AssistCut smo testirali na domačem vrtu in sadovnjaku. Ker je pomlad idealen čas za rez sadnega drevja in okrasnih rastlin, smo se odločili da bomo v trgovini Lopa testirali Gardena AssistCut škarje.

Po začetni skepsi, ali bodo škarje resnično uporabne, smo na koncu bili zelo navdušeni in smo škarje s težavo postavili nazaj v škatlo.

Enostavna uporaba, ergonomičnost in vsestranska uporabnost so AssistCut postavile na prvo mesto. Rezali smo vrtnice, jablane, slive, breskve in hruške. Baterijske škarje AssistCut so vzdržale.

Zanimalo nas je, kdaj se sproži pomoč pri rezanju. Res je, da manjše vejice prerežemo brez pomoči, ampak ko pridejo na vrsto debele in bolj “žilave” veje se škarje AssistCut pokažejo v vseh svoji veličini. Pomoč ne takojšnja. Motor pomaga pri stiskanju in rezanju.

Po več kot dveh urah rezanja (rezov nismo šteli) je bila baterija še zmeraj polna.

Naše mnenje je, da so škarje popolni pomočnik za vsakega vrtnarja in so poleg metle, grabelj obvezen pripomoček v vsaki lopi. Posneli smo tudi video, ki je na voljo tukaj

Gardna AssistCut

 • Senzor pritiska pomaga pri vklopu elektromotorja
 • Stikalo za vklop / izklop za dolgo življenjsko dobo akumulatorja
 • Premer rezanja: Max. 25 mm
 • Rezila za natančno taljenje, izdelana v Nemčiji s posebnim jeklom
 • Nastavljivo odpiranje ročaja
 • Varnostna ključavnica z eno roko
 • Litij-ionska baterija
 • Čas delovanja: Do 1400 rezov
 • Čas polnjenja: 100 minut.
 • Masa: 0,5 kg
 • Vključuje kabel za zaračunavanje USB-C
 • 3-letno jamstvo
 • Izdelan v Nemčiji

111,99  z DDV

3 na zalogi

Obrezovanje rastlin na vrtu je nepogrešljiva naloga za vsakega strastnega vrtnarja. Gostejše veje na grmovju in drevesih je lažje odrezati ročno, kadar škarje za rez zagotavljajo dodatno silo.

Nove baterijske Gardena AssistCut, imajo močno rezilo in zagotavlja močno pomoč, rez za rezom. Takoj ko inteligentni senzor orodja zazna upor, vključi se integrirani motor in ga vzdržuje s petkratnim dodatkom energije.

Opazna pomoč zelo olajša vsak rez. Veje s premerom do 25 milimetrov se lahko tako brez težav skrajšajo. Po zaslugi ergonomskih ročajev so ročajo optimalno nameščeni v roki. Nastavljiv dvostopenjski ročaj za odpiranje naredi AssistCut idealno orodje za rezanje za različne velikosti rok, tako za desničarje in levičarje in vedno zagotovi enostavno, brez napora rezanje.

Škarje imajo natančna rezila, proizvedena v Nemčiji s posebnim jeklom, ki omogočajo natančne rezultate rezanja, ki skrbno ohranijo preostanek obrata, in so posebno dobra za obrezovanje mladih vej, svežega lesa in zelenih rastlin. Zaradi varnostne ključavnice se lahko po uporabi varno shranjujejo.

Ko je baterija izklopljena, se lahko Gardena AssistCut uporabi kot navadne škarje. Funkcija vklopa in izklopa zagotavlja tudi dolgo življenjsko dobo akumulatorja.

Poglejte tudi druge …

Vračilo robota 2023

Vračilo robota 2023

* če lastnik želi dodatni termin izven predvidenega, je doplačilo 10 € z ddv v času delovnih ur 8:00 -16:00 med...

read more

Zakaj izbrati trgovino LOPA?

Strankam nudimo podporo pri načrtovanju in izvajanju projektov na vrtu, zelenici ali drugje na terenu. Velika zaloga in strokovno svetovanje.