*Pred nakupom robotske kosilnice in namakalnega sistema nudimo brezplačen ogled!

Če želimo, da bo vrtno orodje uporabno nekaj časa, ga je treba očistiti preden ga pospravite za zimski čas na suho mesto. Stroj je potrebno zaščititi pred zmrzaljo. Pametne rešitve za shranjevanje lahko prihranijo prostor in varujejo orodja.

Ljudje se zanašamo na svoje orodje, ki ga uporabljamo na vrtovih mesece in mesece v letu. Brez njih ne bi mogli doseči natančnega obrezovanja, ustreznega zalivanja ali rahljanja zemlje, kot je potrebno. Ko začnejo temperature padati, je čas, da orodje dobi pozornost, ki si jo zasluži, v obliki čiščenja, vzdrževanja in morda celo popravil, kjer je to potrebno. Če za stvari skrbite pravilno, lahko poskrbite, da bodo zdržale dlje, s čimer zagotovite, da bodo v prihodnjih letih tako učinkovite, kot so bile, ko so bile povsem nove.

Čist in oster v skladišču

Vrtnarji bi si morali vzeti nekaj časa, da svoje obrezovalnike, lopate, grablje in drugo ročno orodje ustrezno pregledajo, preden jih pospravijo za zimo. Prvi korak je, da jih očistite s toplo vodo in krtačo. Lopate so lahko še vedno pokrite s prstjo, ki je ostala od poletja. Morda je na obrezovalnikih za živo mejo še vedno sok rastlin, ki ga je treba očistiti iz rezila. Ko so stroji in pripomočki čisti in suhi, je čas, da jih pripravite na zaslužen počitek. Kovinske dele je treba poškropiti s posebnim razpršilom , da preprečite rjavenje. Rezila pa je treba preveriti, ali jih je treba naostriti.

Namakalni sistemi v mirovanju

Posode za vodo in zalivalke je treba popolnoma izprazniti pred prvo zmrzaljo. Zagnani vrtnarji morajo tudi preveriti, ali so koluti za cevi, cevi in razpršilci prazni, preden jih odložijo na suho in zaščiteno pred zmrzaljo. Na srečo je GARDENA pripomočke za zalivanje opremila z vgrajeno zaščito pred zmrzaljo, tako da ni konec sveta, če kaj slučajno ostane zunaj. Napajanje zunanjih pip in cevi, pri katerih obstaja nevarnost zmrzovanja, je treba izklopiti in iz njih izpustiti zrak. Pomembno je, da se izognete tveganju, da bi se poškodovali ali celo uničili zaradi zmrzovanja vode v njih.
Lastniki vrtov, ki uporabljajo avtomatiziran namakalni sistem, bi morali v idealnem primeru prekiniti dovod vode. Ventile je treba odstraniti in shraniti na mestu, kjer jih zmrzal ne more poškodovati.

Pomočniki trate pri okrevanju

Robotskim kosilnicam lahko zaupate, da bodo ne glede na vreme dobro poskrbele za vašo zelenico. Takoj, ko se temperature približajo ledišču, se urnik košnje samodejno prekliče, saj košnja pomrznjene trave poškoduje trato. To pušča dovolj časa za nego kosilnice, tako da je pripravljena na delo, ko se spomladi otopli. Set za vzdrževanje in čiščenje robotskih kosilnic GARDENA vam lahko v hipu pomaga opraviti ta opravila:

  • Operite robotsko kosilnico in polnilno postajo s cevjo in krtačo
  • Očistite disk rezila, preverite rezilo in ga po potrebi zamenjajte
  • Napolnite baterijo za zimo tako, da robotsko kosilnico napolnite do polne zmogljivosti in jo odstranite s polnilne postaje.
  • Posušite robotsko kosilnico, polnilno postajo in napajalnik, ko jih očistite, in jih vse shranite na mestu, zaščitenem pred zmrzaljo.

Čiščenje in popravila v dolgoročnem planu


Praviloma je treba vrtno orodje pregledati na začetku in koncu vsake vrtne sezone. Visoka kakovost in skrbna obdelava zagotavljata dolgotrajno uporabo izdelkov in tako podpirata vrtnarjenje, ki varčuje z viri. Če se en del orodja po intenzivni uporabi na prostem res precej obrabi, obsežna ponudba rezervnih delov vrtnarjem omogoča, da ga v kratkem času zamenjajo v udobju svojega doma. Ko gre za bolj zapletene težave, lahko ekipa za popravila naredi svojo čarovnijo, da dobro rabljeno vrtno orodje ostane v uporabi več let, namesto da bi ga bilo treba zamenjati ob prvem znaku težave. To je dobra novica za okolje in bančno bilanco.

Poglejte tudi druge …

Verige za žage

Verige za žage

Verige za žage Katera veriga je ta prava za vašo žago? Vsak, ki je kadar koli uporabljal verižno žago ve, da je veriga...

read more

Zakaj izbrati trgovino LOPA?

Strankam nudimo podporo pri načrtovanju in izvajanju projektov na vrtu, zelenici ali drugje na terenu. Velika zaloga in strokovno svetovanje.

Odpri pogovor
💬 Potrebujete pomoč?
Pozdravljeni 👋
Potrebujete pomoč? Pišite nam.