*Pred nakupom robotske kosilnice in namakalnega sistema nudimo brezplačen ogled!

Robotska kosilnica

Kako poskrbeti, da bo moja robotska kosilnica v popolni kondiciji.

Kot lastnik ali pa kot bodoči lastnik robotske kosilnice potrebujete vse potrebne informacije, kako je potrebno vzdrževati robotsko kosilnico Husqvarna automower®

Robotska kosilnica je kosilnica, ki jo vodi računalniški sistem, vgrajen v samo kosilnico. Robotska kosilnica ima poleg kosišča, ki kosi in mulči še 3 ali 4 kolesa, računalnik z matično ploščo. Nekatere robotske kosilnice imajo tudi vgrajen GPS modul za lažji nadzor, ki ga omogoča aplikacija Husqvarna automower® direct. Sestavni del je tudi nadzorna plošča in pokrov kosilnice, ki ščiti kosilnico pred zunanjimi vplivi. Pripadajoči del je tudi polnilna postaja in hiška.

Za nemoteno delovanje je potrebno redno vzdrževanje. Z zimovanjem (zimskim spanjem) v trgovini Lopa, omogočite svoji kosilnici najboljše pogoje v hladnih jesenskih, zimskih in zgodnje pomladnih dneh. Zimovanje je za automower® je tako pomemben, kot je pomemben najboljši trening obdobje športnika pred njegovo glavno sezono.

V času zimskega spanja, robot najprej sprejmemo v trgovino Lopa. Robota in vse ostale dodatke (polnilna postaja in polnilec) označimo s pripadajočo številko. Številka je povezana z lastnikom robotske kosilnice.

V nekaj dneh po sprejemu automower® razstavimo, pregledamo stike, zamenjamo tesnila na ohišju, očistimo ohišje, pokrov, kolesa in polnilno postajo. Namestimo in sestavimo vse nove in čiste dele, ter osvežimo programsko opremo. Na koncu napolnimo baterijo kosilnice in jih položimo na mesto, ki je namenjeno le robotskim kosilnicam. To je v prostoru, ki ima konstantno temperaturo in kjer lahko vsak automower® pregledamo.

servis robotskih kosilnic

Čez leto, ko automower® deluje in kosi, pa je prav tako treba skrbeti zanj. Robotska kosilnica potrebuje redno vzdrževanje. Vsaj na vsaka dva meseca je treba zamenjati rezila, ki so poglavitni del, da je vaša trava lepo pokošena. Življenjska doba nožev je odvisna od vrste trave in tal. Običajno rezila vzdržijo 1-2 meseca na 1000 m².

Vsaj 1x na mesec ali po potrebi (tudi takrat, ko se pojavi težava s senzorjem trka), je treba dvigniti pokrov kosilnice in izpihati travo, ki je ostala med pokrovom in ohišjem robotske kosilnice. Prav tako je treba čistiti kolesa, če se na njih nabere zemlja, blato ali odmrla trava.

Lepo vzdrževana robotska kosilnica vam bo pričarala zelo lepo zelenico. Z redno košnjo bo izginil mah, širokolistni plevel. Prav tako ne bo pojava krtin. Poskrbeti morate le za redno električno napetost do polnilne postaje in paziti, da ne pretrgate kablov s sajenjem rastlin, vrtnin in prekopavanjem tal.

Medtem ko bo robotska kosilnica kosila travo, lahko svoj čas namenite počitku, igri, rekreaciji ali vašim najbližjim.

 

Poglejte tudi druge …

Verige za žage

Verige za žage

Verige za žage Katera veriga je ta prava za vašo žago? Vsak, ki je kadar koli uporabljal verižno žago ve, da je veriga...

read more

Zakaj izbrati trgovino LOPA?

Strankam nudimo podporo pri načrtovanju in izvajanju projektov na vrtu, zelenici ali drugje na terenu. Velika zaloga in strokovno svetovanje.

Odpri pogovor
💬 Potrebujete pomoč?
Pozdravljeni 👋
Potrebujete pomoč? Pišite nam.